Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Saletra do mięsa spożywcza3
Saletra do mięsa spożywcza
Nowość

Saletra do mięsa spożywcza

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w punkcie - 10,00 zł
Paczka Pocztowa (kurier 48) - 11,50 zł
Paczka Pocztowa Ubezpieczona - 19,00 zł

Numer katalogowy: sps

Stan produktu: Nowy

Gramatura
100g
500g + 9,00 zł
1kg + 17,00 zł

Cena: 3,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Niezbędna do peklowania mięsa. Dzięki saletrze mięso zachowuje różowo-czerwony kolor.

Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 1kg soli warzonej dodając 20-50 gram saletry wtedy nie bawimy się w żadne przeliczania i dodajemy mieszankę peklującą w ilościach jak przewidują normy, średnio 18-22g na 1kg mięsa wieprzowego przy mięsie wołowym zalecana jest trochę wyższa dawka tj. średnio 21-23g mieszanki peklującej. Najbardziej prostym i wygodnym sposobem jest używanie gotowej mieszanki peklującej pod nazwą Peklosól którą posiadamy w stałej ofercie.

Polecamy zakup aerometru pod nazwą SOLOMIERZ do badania stężenia solanek peklujących.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl