Twój koszyk jest pusty ...
Strona główna » Peklowanie mięsa » Saletra do mięsa spożywcza
Saletra do mięsa spożywcza

Saletra do mięsa spożywcza

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 13,50 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty 24/7 - 14,00 zł
Kurier DPD - 13,50 zł

Numer katalogowy: sps

Stan produktu: Nowy

Gramatura
100g
500g + 5,50 zł
1kg + 15,00 zł

Cena: 5,00 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Specyfikacja
  • Recenzje produktu (0)

Azotan potasu - Saletra potasowa spożywcza, czystość 99,5%. Niezbędna do peklowania mięsa. Dzięki saletrze mięso zachowuje różowo-czerwony kolor. Wzór chemiczny: KNO3 (E252).

Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 1kg soli warzonej dodając 20-50 gram saletry wtedy nie bawimy się w żadne przeliczania i dodajemy mieszankę peklującą w ilościach jak przewidują normy, średnio 18-22g na 1kg mięsa wieprzowego przy mięsie wołowym zalecana jest trochę wyższa dawka tj. średnio 21-23g mieszanki peklującej. Najbardziej prostym i wygodnym sposobem jest używanie gotowej mieszanki peklującej pod nazwą Peklosól którą posiadamy w stałej ofercie.

Polecamy zakup aerometru pod nazwą SOLOMIERZ do badania stężenia solanek peklujących.
alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Oprogramowanie sklepu shopGold.pl