Osłonka białkowa fi65 z nadrukiem ''ŻYWIECKA'' - kaliber po napełnieniu produktu 66-68mm. Kolor karmelowy.
1SZT = 5MB OSŁONKI LUB WIELOKROTNOŚĆ. LEPSZA CENA PRZY ZAKUPIE 100M.
Zastosowanie: Osłonki białkowe stosowane są do małych, średnich i dużych kiełbas oraz innych wyrobów wędliniarskich wędzonych i parzono - wędzonych np. krakowska, szynkowa, żywiecka.
Zalety: Nadają wyrobom naturalny, apetyczny wygląd pozwalają na uzyskanie wspaniałego koloru wędzenia dobrze przepuszczają czynniki smakowe i zapachowe przepuszczalne dla dymu i pary wodnej wydajne w procesie produkcji zapewniają możliwość klipsowania na automatach przyjazne dla środowiska.
Sposób użycia: Przed użyciem osłonkę moczyć w temperaturze około 20°C w czasie 15 minut w 10% roztworze soli (dla osłonek marszczonych i drukowanych czas wydłużyć) przy produkcji wędlin należy przestrzegać temperatury wędzenia - max. 90°C oraz gotowania w parze wodnej przy powolnym podwyższaniu temperatury wewnątrz produktu (15-20 minut przy temperaturze 60°C, a dalej max. do 75°C).