Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Sól peklująca do mięsa3
Sól peklująca do mięsa
Super promocjaNasz hit

Sól peklująca do mięsa

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 10,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:Poczta Polska Odbiór w punkcie - 10,00 zł
Paczka Pocztowa (kurier 48) - 11,50 zł
Paczka Pocztowa Ubezpieczona - 19,00 zł

Numer katalogowy: as_p

Stan produktu: Nowy

Gramatura
1kg
2kg + 2,00 zł
25kg + 25,50 zł

Cena: 2,50 zł

Cena poprzednia: 3,20 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Tabela peklowania
  • Recenzje produktu (0)

Sól peklująca polskiego producenta.

ZASTOSOWANIE
- do sporządzania zalewy (1kg peklosoli na 10l wody)
-stosowana jest jako środek konserwujący do mięsa
-skutecznie hamuje rozwój bakterii
-utrwala różową barwę peklowanego mięsa
-nadaje bogaty smak i aromatyczny zapach peklowanym wyrobom
-peklosól nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia przez ludzi.

SKŁAD PEKLOSOLI: Chlorek sodu – NaCl, czyli sól kuchenna 98,4%, Azotyn sodu – NaNo2, azotan III zwany nitrytem w ilości 0,5 – 0,6% na kg masy mieszanki.

TERMIN WAŻNOŚCI: 12 Miesięcy od daty produkcji.

Wysyłka w jednej paczce do maksymalnej wagi 30kg (max 1 worek 25kg), po przekroczeniu tej wagi zamówienie zostanie podzielone na dwie przesyłki.

Pobierz tabelę peklowania.

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl