Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Pęcherz wieprzowy solony 3
Pęcherz wieprzowy solony

Pęcherz wieprzowy solony

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty 24/7 - 12,00 zł
Kurier InPost - 13,50 zł
Paczka InPost Ubezpieczona - 16,00 zł

Numer katalogowy: pw_s

Stan produktu: Nowy

Cena: 2,20 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (0)
Zastosowanie: Pęcherz solony wieprzowy znajduje zastosowanie przy produkcji kaszanki, salcesonów, kindziuków litewskich, pasztetów i innych kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych, dojrzewających, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia. Przeznaczone są do przemysłowego jak i domowego użytku.

Właściwości: Pęcherze są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Pęcherz tuż przed wysyłką jest pakowany w szczelnie zamknięty woreczek, co zapobiega jego wysychaniu. Każde opakowanie zawiera nadruk z datą ważności, oraz sposobem przechowywania.

Przechowywanie: Pęcherze można przechowywać w temperaturze od 0 do 14°C. Po otwarciu z opakowania niezużyte pęcherze należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce do 2 lat. Pęcherzy solonych się nie mrozi, gdyż mrożone tracą swoje właściwości.

Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nabijaniem w ciepłej wodzie, nigdy nie w gorącej, od 30 do 60 minut. Ważne, aby temperatura wody nie przekroczyła 55 stopni C, gdyż może to spowodować zniszczenie struktury ściany pęcherza. Przed nadziewaniem należy wlać do środka wody i przewrócić pęcherz na drugą stronę, parzymy w temperaturze max 77°C gdyż może pękać.


 

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl