Twój koszyk jest pusty ...
1 » 2 » Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka3
Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczakaNaturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka
Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczakaNaturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka

Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka

SMOKELAND

Dostępność: Dostępny

Czas wysyłki: 24 godziny

Koszt wysyłki: od 12,00 zł Dostępne formy wysyłki dla oglądanego produktu:InPost Paczkomaty 24/7 - 12,00 zł
Kurier InPost - 13,50 zł
Paczka InPost Ubezpieczona - 16,00 zł

Numer katalogowy: sml_dk

Stan produktu: Nowy

Gwarancja: 24 miesiące

Cena: 12,90 zł

Ilość: szt.
Dodaj do koszyka

dodaj do schowka

  • Opis produktu
  • Specyfikacja
  • Recenzje produktu (0)

Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka.
Tradycyjny aromat dymu z orzesznika. 


Kraj pochodzenia: Litwa

Charakterystyka produktu:
Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka o tradycyjnym aromacie dymu z orzesznika. Doskonały produkt dla tych, którzy nie mają możliwości wędzenia, a lubią aromat wędzonych potraw. Dzięki bejcowaniu, marynowaniu i obróbce termicznej otrzymuje się potrawy o smaku i aromacie wędzonek. Można też stosować jako składnik przyprawowy, żeby urozmaicić charakter menu w kuchni domowej czy w gastronomii. Jest to naturalny dym w kondensacie płynnym, oczyszczony ze szkodliwych substancji, (Rozporządzenie Wykonawcze Komisji UE nr 1321/2013).

Specyfikacja produktu:
Otrzymujemy go na drodze suchej destylacji drewna. Proces spalania drewna przy eliminacji powietrza nosi nazwę pirolizy drewna. W czasie pirolizy powstają oprócz węgla substancje gazowe kondensowane w wodzie. Kondensaty dają się rozdzielić na fazę smolistą i wodną. Faza smolista nie nadaje się do wykorzystania w przetwórstwie żywności i jest odrzucana. I to właśnie na tym etapie eliminuje się wszystkie te potencjalnie szkodliwe elementy, które występują w rzeczywistym dymie, w tradycyjnym wędzeniu. Badania wykazały, że naturalne dymy w płynie mają właściwości antyutleniające i bakteriostatyczne. Jedzenie zrobione przy ich użyciu pod względem smakowym nie różni się prawie od tych zrobionych w klasycznej wędzarni. Dymy w płynie mają zarówno cechy aromatyzujące, jak i koloryzujące i nadające jedzeniu właściwą dla procesu wędzenia teksturę.

Pojemność: 187ml długi termin przydatności 2 lata od daty produkcji.

Składniki: Woda, aromat dymny z orzesznika. W czasie przechowywania mogą się wytrącać w płynie stałe cząsteczki dymu. Roztwór został rozcieńczony wodą, aby umożliwić łatwe i bezpieczne zastosowanie produktu w domu. Przeznaczony do stosowania na powierzchni produktów spożywczych.

Wartość energetyczna w 100g:
78 kJ/19 kcal.
białko: 0,0 g;
węglowodany: 0 g;
tłuszcze: 1 g;
tłuszcze nasycone: 0 g;
sól: 0 g.

Sugerowany sposób użycia: Nadaje dymny kolor i aromat kurczakowi grillowanemu, pieczonemu lub przygotowanemu w mikrofalówce. Cząsteczki dymu zmieniają kolor białka, dlatego zaleca się stosowanie produktu na powierzchni mięsa. Naturalny dym wędzarniczy w płynie do kurczaka „Smokeland” nadaje wyrobom piękny brązowy kolor i nasyca je przyjemnym i łagodnym aromatem dymnym. Zalecana dawka dymu w płynie wynosi 5-10g/kg produktu.


Przykładowy przepis: Przygotuj 4-5 skrzydełek z kurczaka, posmaruj je 2 łyżkami aromatu dymnego SMOKELAND do kurczaka, dodaj trochę soli oraz przypraw (pieprz, czosnek lub inne). Włóż skrzydełka do miseczki i umieść ją w mikrofalówce na 6-8 min lub w piekarniku na 30 minut. Rozkoszuj się wędzonymi skrzydełkami domowej roboty!

alt

Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.

Napisz recenzję
Oprogramowanie sklepu shopGold.pl