Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
sklep-masarski.pl
zawartość Twojego koszyka
0 szt.  o wartości: 0,00 zł
Koszyk
  Katalog » Peklowanie mięsa » Saletra do mięsa spożywcza 100g
Moje konto    
Informacje o produkcie
Saletra do mięsa spożywcza 100g
Cena produktu: 3,00 zł
Zamawiana ilość:  
Saletra do mięsa spożywcza 100g
Dostępność Dostępny
Jednostka miary szt
Opis
Linki
Niezbędna do peklowania mięsa. Dzięki saletrze mięso zachowuje różowo-czerwony kolor.

Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 100 kg soli i 2-5kg saletry. Najlepiej przygotować mieszankę peklującą z 1kg soli warzonej dodając 20-50 gram saletry wtedy nie bawimy się w żadne przeliczania i dodajemy mieszankę peklującą w ilościach jak przewidują normy, średnio 18-22g na 1kg mięsa wieprzowego przy mięsie wołowym zalecana jest trochę wyższa dawka tj. średnio 21-23g mieszanki peklującej. Najbardziej prostym i wygodnym sposobem jest używanie gotowej mieszanki peklującej pod nazwą
Peklosól.

Polecamy zakup aerometru pod nazwą
SOLOMIERZ do badania stężenia solanek peklujących.
Poprzednia strona Produkt 3 z 4
w kategorii Peklowanie mięsa
Następna strona
Pozostałe produkty z kategorii Peklowanie mięsa
 
Saletra do mięsa spożywcza 500g
Saletra do mięsa spożywcza 500g 13,50 zł
Niezbędna do peklowania mięsa. Dzięki saletrze mięso zachowuje różowo-czerwony kolor. Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 100 kg soli i 2-5kg saletry. Najlepiej przygotować mieszankę ... 
 
Peklosól 1kg
Peklosól 1kg 3,20 zł
Sól peklująca w opakowaniach foliowych 1kg. ZASTOSOWANIE - do peklowania mięsa -stosowana jest jako środek konserwujący do mięsa -skutecznie hamuje rozwój bakterii -utrwala różową barwę peklowanego mięsa -nadaje bogaty smak i ... 
 
Peklosól 25kg
Peklosól 25kg 36,00 zł
Sól peklująca w opakowaniach foliowych producenta po 25kg. ZASTOSOWANIE - do peklowania mięsa -stosowana jest jako środek konserwujący do mięsa -skutecznie hamuje rozwój bakterii -utrwala różową barwę peklowanego mięsa -nadaje ... 
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Kontakt
Tel
605 034 713
GSM
664 428 474
Godziny działania sklepu
Pn-So 9-17
Recenzje
Bestsellery
Nowości
Zobacz wszystkie
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 10 Gości
 online.
652367 wywołań od 21 maj 2013