Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
sklep-masarski.pl
zawartość Twojego koszyka
0 szt.  o wartości: 0,00 zł
Koszyk
  Katalog » Peklowanie mięsa » Saletra do mięsa spożywcza 100g
Moje konto    
Informacje o produkcie
Saletra do mięsa spożywcza 100g
Cena produktu: 3,00 zł
Zamawiana ilość:  
Saletra do mięsa spożywcza 100g
Dostępność Dostępny
Jednostka miary szt
Opis
Linki
Niezbędna do peklowania mięsa. Dzięki saletrze mięso zachowuje różowo-czerwony kolor.

Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 100 kg soli i 2-5kg saletry. Najlepiej przygotować mieszankę peklującą z 1kg soli warzonej dodając 20-50 gram saletry wtedy nie bawimy się w żadne przeliczania i dodajemy mieszankę peklującą w ilościach jak przewidują normy, średnio 18-22g na 1kg mięsa wieprzowego przy mięsie wołowym zalecana jest trochę wyższa dawka tj. średnio 21-23g mieszanki peklującej. Najbardziej prostym i wygodnym sposobem jest używanie gotowej mieszanki peklującej pod nazwą
Peklosól.

Polecamy zakup aerometru pod nazwą
SOLOMIERZ do badania stężenia solanek peklujących.
Poprzednia strona Produkt 2 z 4
w kategorii Peklowanie mięsa
Następna strona
Pozostałe produkty z kategorii Peklowanie mięsa
 
Sól spożywcza warzona 1kg
Sól spożywcza warzona 1kg 2,50 zł
Sól zwykła spożywcza warzona stosowana przy produkcji żywności, przetworów mięsnych oraz warzywnych. Przeznaczona do bezpośredniego spożycia dla ludzi w codziennej kuchni. SKŁAD: Na Cl min.99,8 % Antyzbrylacz E536 mniej ... 
 
Saletra do mięsa spożywcza 500g
Saletra do mięsa spożywcza 500g 13,50 zł
Niezbędna do peklowania mięsa. Dzięki saletrze mięso zachowuje różowo-czerwony kolor. Sposób użycia: Przepisy zalecają sporządzanie mieszanki peklującej o składzie 100 kg soli i 2-5kg saletry. Najlepiej przygotować mieszankę ... 
 
Peklosól 25kg
Peklosól 25kg 36,00 zł
Sól peklująca w opakowaniach foliowych producenta po 25kg. ZASTOSOWANIE - do peklowania mięsa -stosowana jest jako środek konserwujący do mięsa -skutecznie hamuje rozwój bakterii -utrwala różową barwę peklowanego mięsa -nadaje ... 
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Kontakt
Tel
605 034 713
GSM
664 428 474
Godziny działania sklepu
24h/7
Recenzje
Bestsellery
Nowości
Zobacz wszystkie
Kto jest online
Obecnie w sklepie jest
 5 Gości
 online.
553242 wywołań od 21 maj 2013