Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
sklep-masarski.pl
zawartość Twojego koszyka
0 szt.  o wartości: 0,00 zł
Koszyk
  Katalog » Jelita osłonki naturalne » Pęcherz wieprzowy solony
Moje konto    
Informacje o produkcie
Pęcherz wieprzowy solony
Cena produktu: 2,50 zł
Zamawiana ilość:  
Pęcherz wieprzowy solony
Dostępność Dostępny
Jednostka miary szt
Opis
Linki

Zastosowanie:
Pęcherz solony wieprzowy znajduje zastosowanie przy produkcji kaszanki, salcesonów, kindziuków litewskich, pasztetów i innych kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych, dojrzewających, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia. Przeznaczone są do przemysłowego jak i domowego użytku.

Właściwości: Pęcherze są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Pęcherz tuż przed wysyłką jest pakowany w szczelnie zamknięty woreczek, co zapobiega jego wysychaniu. Każde opakowanie zawiera nadruk z datą ważności, oraz sposobem przechowywania.

Przechowywanie:
Pęcherze można przechowywać w temperaturze od 0 do 14°C. Po otwarciu z opakowania niezużyte pęcherze należy przesolić solą kuchenną i zamknąć w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce do 2 lat. Pęcherzy solonych się
nie mrozi, gdyż mrożone tracą swoje właściwości.

Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nabijaniem w ciepłej wodzie, nigdy nie w gorącej, od 30 do 60 minut. Ważne, aby temperatura wody nie przekroczyła 55 stopni C, gdyż może to spowodować zniszczenie struktury ściany pęcherza. Przed nadziewaniem należy wlać do środka wody i przewrócić pęcherz na drugą stronę, parzymy w temperaturze max 77°C gdyż może pękać.


Poprzednia strona Produkt 4 z 9
w kategorii Jelita osłonki naturalne
Następna strona
Pozostałe produkty z kategorii Jelita osłonki naturalne
 
Jelita baranie na tubach 16/18 - 30mb
Jelita baranie na tubach 16/18 - 30mb 14,00 zł
Jelita baranie kaliber 16/18 (30m) na tubie dużo łatwiej nakładają się na lejek stosowane do produkcji kabanosów, przeznaczone są do przemysłowego jak i domowego użytku. Oferowane jelita mają równy kaliber w całej wiązce, są ... 
 
Jelita baranie 18/20 - 90mb
Jelita baranie 18/20 - 90mb 35,00 zł
Jelita baranie kaliber 18/20 EXTRA 90mb stosowane do produkcji kabanosów, przeznaczone są do przemysłowego jak i domowego użytku. Oferowane jelita mają równy kaliber w całej wiązce, są bardzo mocne i równe, gładkie, idealnie ... 
 
Kątnica wieprzowa 0.3 mb
Kątnica wieprzowa 0.3 mb 2,60 zł
Kątnice wieprzowe są bardzo dobrej jakości i mocne. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kaszanki, salcesonów, pasztetów różnego rodzaju kiełbas gotowanych, parzonych, do bezpośredniego spożycia, mieszczą około 1,5kg ... 
 
Jelita wieprzowe kailbrowane - 25mb
Jelita wieprzowe kailbrowane - 25mb 12,00 zł
9,70 zł
Jelita naturalne wieprzowe kalibrowane (kostka) idealne do zastosowań domowych, odcinki nie mniej jak 3mb, kaliber 26/30 (36-38mm) w pęczku jest około 22-25mb. Kraj pochodzenia: EUROPA 
 
Jelita wieprzowe 30/32 - 90mb EUROPA
Jelita wieprzowe 30/32 - 90mb EUROPA 51,00 zł
47,00 zł
Jelita naturalne wieprzowe 30/32 (41mm) w pęczku jest 90mb, idealne do grubych kiełbas lub kaszanki. W naszej ofercie jelita naturalne wieprzowe są w następujących rozmiarach. Kraj pochodzenia: EUROPA # jelita wieprzowe -34mm (24/26) ... 
Koszyk
... jest pusty
Odbiór w PUNKCIE

Logowanie
Informacje
Kontakt
Tel
605 034 713
Tel
664 428 474
Godziny działania sklepu
Pn-So 9-16
Zadaj pytanie on-line
Recenzje
Bestsellery
Nowości
Zobacz wszystkie
2772929 wywołań od 21 maj 2013