Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu
sklep-masarski.pl
zawartość Twojego koszyka
0 szt.  o wartości: 0,00 zł
Koszyk
  Katalog » Dodatki funkcjonalne » Hamina_S 100g
Moje konto    
Informacje o produkcie
Hamina_S 100g
Cena produktu: 3,00 zł
Zamawiana ilość:  
Hamina_S 100g
Dostępność Dostępny
Jednostka miary kg
Opis
Linki

Polifosforan sodu (E452) stosowany przy produkcji wędzonek wieprzowych, wędzonek drobiowych, szynek konserwowych pasteryzowanych i sterylizowanych oraz wędzonek wołowych. Środek używany do nastrzyku szynek, łopatek, polędwic itp. Zalecana doza - 0.5% w gotowym produkcie. Środek dodawany dla lepszej kleistości masy mięsnej do kiełbas. 

Dawkowanie: 4-5g/kg masy mięsa. Opakowanie 100g.

Poprzednia strona Produkt 4 z 10
w kategorii Dodatki funkcjonalne
Następna strona
Pozostałe produkty z kategorii Dodatki funkcjonalne
 
Żelatyna wieprzowa 1kg
Żelatyna wieprzowa 1kg 36,00 zł
Naturalna żelatyna wieprzowa. Ma szerokie zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w przemyśle spożywczym. Zastosowanie żelatyny: Do galaret z różnego rodzaju mięs, warzyw i ryb. Doskonale nadaje się także do galaretek owocowych lub ... 
 
Żelatyna wieprzowa 250g
Żelatyna wieprzowa 250g 9,60 zł
Żelatyna wieprzowa stosowana jako nieodłączny dodatek przy wyrobie galaret i studzin.  Dawkowanie: 100g/litr. 
 
Izo-askorbinian Sodu 100g
Izo-askorbinian Sodu 100g 3,50 zł
Izo-askorbinian sodu (E316) to pochodna witaminy C, przedłuża świeżość gotowego wyrobu. Stosowany również w celu przyśpieszenia procesu peklowania oraz wybarwienia peklowanego mięsa na kolor różowy. Dawkowanie: - peklowanie na sucho ... 
 
Hamina_S 500g
Hamina_S 500g 12,00 zł
Polifosforan sodu E452 stosowany do produkcji wędzonek wieprzowych, wędzonek drobiowych, szynek konserwowych pasteryzowanych i sterylizowanych oraz wędzonek ... 
 
Aromat dymu wędzarniczego 200g
Aromat dymu wędzarniczego 200g 18,00 zł
Naturalny ekstrakt dymu do kiełbas grubo i średniorozdrobnionych, do wyrobów garmażeryjnych, przetworów rybnych oraz solanek nastrzykowych. Przed dawkowaniem uwodnić w solance. Skład: glukoza, sól, aromaty. Dawkowanie: 1g-2,5g/kg masy ... 
Koszyk
... jest pusty
Logowanie
Informacje
Kontakt
Tel
605 034 713
Tel
664 428 474
Godziny działania sklepu
Pn-So 9-16
Zadaj pytanie on-line
Recenzje
Bestsellery
Nowości
Zobacz wszystkie
3008431 wywołań od 21 maj 2013